hossz 19,7 km
431 m
431 m

Időigénye: 2,5 óra

Túraleírás:

Ez a rövid, de nagyon látványos túra Sopron vasútállomásáról indul. A belvárosból az Erzsébet-kertig tekerünk, majd itt balra fordulunk a Botanikus-kert sarkánál és a Deákkúti úton indulunk a Soproni-hegység erdőségei felé. Az aszfaltozott úton tekerünk egyre magasabbra, majd a második, jobbra tartó elágazásban válasszuk a balra tartó utat, majd az Erdei úton kerekezzünk el az egykori Muck-messzelátóhoz vezető útig, ahol valódi urbex élményben lehet részünk. Innen az egykori sífutópálya nyomvonalával párhuzamosan futó, bükkfáktól árnyas erdei úton kerékpározhatunk a túra névadóján, a híres Panoráma úton egészen a Görbehalom és Sopronbánfalva közti útelágazóig, ahol jobbra fordulva jutunk vissza túránk kiindulópontjára, a soproni vasútállomásra.

Látnivalók:

Tűztorony, Sopron:

A város jelképe egykor vártorony volt. A toronyban 119 lépcsőfok vezet az erkélykoszorúra, ahonnan madártávlatból csodálhatjuk meg a belváros háztetőit és a Soproni-hegység erdőkoszorúját.

Muck messzelátó és pihenőház:

Az egykor volt Muck kilátó tengerszint feletti magassága 522 méter. Muck Endre 30 éves erdőtiszti szolgálatának elismeréseként az egyesület elhatározta, hogy a Nyíresen kilátótornyot épít, amit Muck kilátónak nevez el. A hányaott sorsú területen nemsokára elkészülő Erdő Háza Ökoturisztikai Központ 550 négyzetméteren mutatja be a Soproni Parkerdő élővilágát, 3D-s technika segítségével megeleveníti a magyarországi nagyvadfajokat, a fiatalabb korosztály számára sokszínűen, játékos formában mesél a természetről, védelmének fontosságáról

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+