Sopron - Fertő kerékpáros térség Fertőd – Bük túraútvonal - SF14

hossz 41,6 km
212 m
163 m

Túraleírás: Talán sokan nem tudják, hogy Bükfürdő a látogatószámot tekintve Magyarország negyedik legnépszerűbb turisztikai helyszíne. Ezt a népszerűséget a gyógyfürdőjének köszönjeti, ahová tömegek járnak gyógyulni, pihenni. A túra a fertődi Eszterházy-kastély pompás épületegyüttesének felfedezése után indul déli irányban. Először déli irányban Fertőszentmiklós települést keresztezzük, majd a Soproni-hegység látványával kísérve haladunk tovább erdők és mezőgazdasági területek között, míg el nem érjük Csepreg határát. Innen már nincs messze Bük települése, ahol számos éttermet és szállást találunk. Ha készültünk fürdőruhával, próbáljuk ki a fürdő jótékony hatását. A gyógyfürdő főként egyedi összetételű – alkáli hidrogénkarbonátos, magas kalcium-, magnézium- és fluortartalmú – gyógyvízéről ismert, amely elsősorban mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok, valamint ivókúra formájában emésztőrendszeri megbetegedések kezelésénél alkalmazható hatásosan. A gyógyvízben való tartózkodás egyes esetekben már önmagában elegendő a gyógyuláshoz, megelőzéshez, azonban a teljes javuláshoz gyógyászati kezelések igénybevétele ajánlott!

Látnivalók:

Fertőd Esterházy-kastély

Eszterháza története a 18. század második felében kezdődik. A Fertő zsombékos partjában Süttör határában Esterházy (Fényes) Miklós alapította. Az elképzelései és tervei alapján 1762-ben megkezdődött az évtizedekkel korábban épített vadászkastély főúri pompával való átépítése. Mire 1766-ban a kastély tető alá került, a szomszédságában falu született, melynek neve az Esterházy családtól származott. Egyutcás, városias elrendezésű község, mellette az eredeti angol ménes és a répacukorgyár.

Fertőszentmiklósi kilátó:

A temető mellett, az Agghegy utcában található a város kilátója. A körülbelül 12 méter magas kilátó ingyenesen látogatható. A legfelső szintről nagyszerű panoráma nyílik a Fertő tóra, a Kisalföldre, az Alpokaljára.

Röjtökmuzsaji horgásztó:

A település muzsaji részében található gyönyörű környezetben a horgásztavó, ahol étterem és komfortos apartmanok teszik teljessé a kikapcsolódást

Bükfürdő Thermal & SPA:

Bükfürdőn Európa egyik legismertebb és az ország második legnagyobb gyógy-, strand- és élményfürdője, legmodernebb szaunavilága és különleges Medical Wellness Centruma várja a gyógyulni, pihenni, feltöltődni, fürdőzni vágyókat. A 18 hektáron fekvő – az elmúlt években szinte minden elemében megújult – fürdő 34 medencével, árnyas fákkal borított stranddal, több mint 5000 m2 vízfelülettel minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódást nyújt."

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+