hossz 40 km
726 m
726 m

Ajánló: Szentendre és Budapest között az Eurovelo 6 útvonalról több lehetőségünk nyílik kerékpárral megismerni a környező vidéket. Ezen a nehéz MTB túraútvonalon felfestett, jelölt utakon fedezhetjük fel a Pilis világát és csodás hegyeit. Haladó kerékpárosoknak csak mountain bike-al ajánlott.

Útleírás: az Eurovelo nyomvonaláról, a Lupa-sziget mellől indul a pilisi MTB kitérő. A kezdőpontot kerékpárral javasoljuk megközelíteni Szentendre vagy Budapest felől.

Az indulás után az Omszki-tó mellett Budakalászra ér be a nyomvonal, és innen indul meg a mászás a Kevélyek felé. Technikás és meredek kapaszkodás során ugyan a csúcsra nem megyünk fel, de Csobánka határában már 415 méteres tengerszint feletti magasságon élvezhetjük a friss levegőt és a kilátást.

Túránk Csobánka és Pilisszántó között oda-vissza megkerüli a Hosszú-hegyet két oldalról. Az odafelé vezető északi oldalon szórt, kavicsos utakon, míg visszafelé, a déli oldalon technikás, gyökeres, sziklás földutakon érünk vissza a Csobánkai-nyereghez. Északon Pilisszentkereszt, délen Pilisszántó felé tárul elénk gyönyörű panoráma, ami maradéktalanul kompenzál az elvégzett munkáért.

A csobánkai szakaszon ugyanazon az úton mászunk vissza a Murvabányáig, ám ezúttal dél felé, Pilisborosjenő irányába folytatódik a túra. Kétnyomos összekötő földút vezet a településre, ahonnan Ürömön át már aszfalton haladunk Budapestre. A fővárosi utcákon az EV6 kerékpárutat a Római parton érjük el ismét. Kiváló alkalom, hogy a nehéz túra után elfogyasszunk egy frissítőt.

Beszállási pont: Budapest-Szentendre kerékpárút, Lupa-szigeti út

Kinek ajánljuk: Haladó terep kerékpáros

Kiszállási lehetőség: Csobánka (közút), Pilisszántó (közút). HÉV: Budakalász és Csillaghegy megállóhelyek

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+