hossz 4 km
113 m
14 m

Ajánló:

Törökbálint lakóövezetéből mászhatunk fel az Anna-hegyi kilátóhoz, ahonnan remek kilátás nyílik a Budaörsi-medencére, a Csíki-hegyekre és a Tétényi-fennsík irányába, tiszta időben pedig még a százhalombattai finomító tornyait is látni lehet.

A kilátó esetleges karbantartási munkálatairól indulás előtt tájékozódjunk, hogy van-e lehetőség a torony megmászásával a környékbeli panorámát megcsodálni.

Útleírás:

Az utolsó kb. 500 méter kivételével minőségi aszfaltúton haladhatunk. Utunkat a település lakóházai közötti, kis forgalmú utcákban kezdjük közvetlenül a BuBa M1/M7 feletti átkelőjétől. A Munkácsy utcán áthaladva nekivágunk a több, mint 100 méteres szintkülönbség legyőzésének. Fárasztó, ám nagyjából egyenletes meredekségű úton kaptatunk felfelé, majd veszünk egy éles jobb kanyart az Anna utca felé. Innentől az aszfalt elfogy alólunk: földes, szórt kavicsos szakasz következik egészen a kilátóig. Itt találjuk túránk legmeredekebb részeit, rövid szakaszokra szükség lehet a kerékpárról való leszállásra is. Utunk végén, az erdőbe érve a kilátó alatti parkolóban hagyva a bringákat, felmászhatunk a torony kilátóteraszára.

A letölthető útvonal (GPX) egyirányú, visszatérni a Budapest-Balaton kerékpárútra ugyanezen útvonalon javasolt.

Beszállási pont: Budapest – Balaton kerékpárút M1/M7 feletti átjárója, Jókai Mór utca.

Kinek ajánljuk: túrakerékpárosok, MTB

Kiszállási lehetőség: a törökbálinti vasútállomás 1 kilométerre van az útvonal kiindulópontjától

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+