hossz 3 km
22 m
23 m

Ajánló:

A Biatorbágyhoz tartozó Pecató üdülőterülethez, a Peca-tó partjára kalauzol bennünket ez a rövid kitérő. A népszerű horgásztó a környék dombjai közé ékelődve hangulatos látványosság a nyugalmat, természetes helyeket keresők számára. A közel 1 km-es partszakasz horgászstégekkel tűzdelt, szakaszosan nád és sás borítja. Kiválóan alkalmas egy rövid sétára, hogy a kerékpározás közben megfáradt lábainkat kinyújtóztathassuk.

Az útvonal elhalad a Bolha-hegyi természetvédelmi terület mellett, ahol érdemes a kerékpárokat letámasztva egy rövid sétát tennünk az út közelében található hasadékbarlanghoz.

Útleírás:

A Budapest - Balaton kerékpárúton haladva, Biatorbágy elhagyása után kevéssel, körültekintően átkelünk a forgalmas, Etyek felé haladó országúton. Innentől a tóig jól karbantartott, szórt kavicsos úton haladunk. Utunkat rétek, lovardák szegélyezik. Jobbra nézve gyönyörű kilátást kapunk a Budai-hegység legdélebbi részén található Nyakas-kő szikláira.

Az üdülőterülethez közeledve egy kisebb emelkedőre kaptatunk fel, majd gurulva érkezünk be a házak közé, ahol az út aszfaltosra vált. Rövidesen a szépen kiépített, rendben tartott tópartra érünk, amelynek jobb oldalán, a Tó sétányon érdemes tovább haladni, hogy más szögből is megcsodálhassuk a tavat és a környezetében lévő erdőket, dombokat. A letölthető útvonal (GPX) egyirányú, visszatérni a Budapest-Balaton kerékpárútra ugyanezen útvonalon javasolt.

Beszállási pont: Budapest – Balaton kerékpárút, Biatorbágy déli részén a Nagy és a Rákóczi utca sarkán

Kinek ajánljuk: túrakerékpárosok

Kiszállási lehetőség: a túra kiindulópontjától nincs messze Biatorbágy vasútállomása

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+