hossz 24 km
315 m
315 m

Ajánló: Szentendre és Budapest között az Eurovelo 6 útvonalról több lehetőségünk is nyílik kerékpárral megismerni a környező vidéket. Ezen a nehéz MTB túrán kerékpárúton, közúton és turistaúton juthatunk el a Czibulka János Kőhegyi Menedékházhoz. A nyomvonal nem jelölt, a követéshez saját GPS eszközös/telefonos követés használata szükséges.

Útleírás: az Eurovelo nyomvonaláról, Szentendre határából indul a Kő-hegyi MTB túránk. A kezdőpontot kerékpárral javasoljuk megközelíteni Szentendre vagy Budapest felől.

Pomázig kerékpárúton, onnantól egészen Szentendre határáig alacsony forgalmú közúton halad a túra. Püspökmajor városrészt elhagyva jó minőségű, széles, murvás úton indul a mászás a 340 m magas Kő-hegyre.

Az 5 km-es terepes mászáson 250 méter szintemelkedést gyűjtünk össze. A terep MTB, de nem technikás, néhány szakaszt leszámítva egyenletes szórt út. A turistaházban szinte kötelező egy jól megérdemelt frissítő elfogyasztása – a kilátás és a Petőfi-emléktábla megtekintése mellett.

Felfelé nem leszünk gyorsak, lefelé azonban nagyon óvatosan haladjunk a meredek szakaszon, és vigyázzunk az utat szintén használó turistákra! Visszatérhetünk a Budapest-Szentendre kerékpárútra Pomáz felé is, de jó választás, ha Szentendre felé folytatjuk az utunkat. A hatos elágazásnál, egy mező szélén forduljunk balra és tekerjünk ki a forgalmas Szentlászlói útra. Nem kell rajta sokat haladni, ugyanis a sárga kerékpáros jelzést követve hamar a Bükkös-patak menti hangulatos kis utcákban találjuk magunkat. A sárga jelzésből gyorsan zöld, majd az utcákból szűkebb sétányok lesznek. Figyeljünk a gyalogosokra! A 11-es út alatt átkelve máris a belvárosban találjuk magunkat. Innen az utunk az EV6-on visszatér a kiindulópontba, de előtte érdemes kitérőt tenni a szentendrei korzón található éttermek felé.

Beszállási pont: Budapest-Szentendre kerékpárút (EV6), Dera-patak feletti híd Szentendre határában

Kinek ajánljuk: haladó terep kerékpáros

Kiszállási lehetőség: pomázi vagy szentendrei HÉV állomás

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+