hossz 5 km
49 m
81 m

Ajánló:

A Budapest - Balaton kerékpárútról, a biatorbágyi viadukt tetejéről indul útvonalunk, mely számos helyi látványosság mellett halad el. A kb. 14.000 lakosú, budapesti agglomerációhoz tartozó település természeti és kulturális látnivalóit ismerhetjük meg utunk során.

Útleírás:

Kezdőpontunk, a völgyhíd vasúti funkciója már nincs használatban, gyalogos és kerékpárút halad át rajta. A település legjelentősebb műemléke egy 1931-ben elkövetett merénylet kapcsán vált híressé, amely során az ott közlekedő gyorsvonat egy része a mélységbe zuhant, 22 ember halálát okozva.

A Szent Kereszt-kápolna romjait kb. 3 km megtétele után érjük el. A kerékpárokat a domb lábánál hagyva felsétálhatunk a temetőn keresztül a romokhoz, ahol a II. Világháború utolsó heteiben elesett szovjet katonák sírjait is megtalálhatjuk. Fentről szép kilátás nyílik a környező vidékre.

Utunk a Szily-, majd a Sándor-Metternich-kastély előtt halad el, melyek nem látogathatóak, ezért kívülről csodálhatjuk meg az épületeket.

Túránk a Biai-tóra kiváló kilátást nyújtó pihenőhelyen végződik, ahol asztal és padok is rendelkezésre állnak a pihenéshez, piknikezéshez.

Nagyrészt kiváló minőségű aszfalton halad az útvonal, amely 1 km-en át szórt kavicsos, földes útra vált. Az útvonal rövid részei forgalmasabb utakon haladnak, ahol fokozott figyelemmel közlekedjünk! Innen Biatorbágy belterületén visszatérhetünk a Budapest-Balaton kerékpárútra.

Beszállási pont: Biatorbágy, viadukt (Budapest - Balaton kerékpárút)

Kinek ajánljuk: túrakerékpárosok

Kiszállási lehetőség: a viadukt tövétől alig több, mint egy kilométerre található a biatorbágyi vasútállomás

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+