Vissza az összeshez

Tízforrás tekergő kenuzással

2021. október 18., hétfő

Térség: Sopron-Fertő kultúrtáj

Táv: 35 km

Időtartam: 1 nap

Nehézség: közepes

Kerékpár típusa: túrakerékpár

Szállás: Egyéni szállásfoglalással, javasolt szálláshelyek

  • Tornácos Ház – Hegykő
  • Szitakötő Panzió – Fertőrákos
  • Rozália Vendégházak – Sarród
  • Hotel Sopron - Sopron

Foglalható opciók: kerékpár kölcsönzés, kenu kölcsönzés

Program: Hegykő – Fertőhomok - Hidegség – Balf – Fertő-tó – Fertőboz - Hegykő

Kerekezünk, kenuzunk, élvezzük a Fertő-tájat!

Hegykőn találkozunk a Széchenyi Ödön parkban, Mariska néni házánál, majd Fertőhomok irányába útnak indulunk. Első megállónk a hidegségi Papkert, ami egy igazi édenkert, szakrális és meditatív helyszín, ahol 21 forrás fakad. Tovább kerekezve Balf határában megkóstoljuk a Zsolnay kútból folyó savanyúvizet, majd szőlősorok között tekeregve érkezünk meg a Csárdakapui főcsatornához, ahol a Fertő tó egyik tapasztalt kenus túravezetője vár minket.

A kenuzás alapismereteit megismerve vízre szállunk, hogy betekintést nyerhessünk a Fertő tó csatorna rendszerébe és élővilágába. A természet csodás ajándéka az itt tapasztalható környezet. A víz közelsége, a csend, a madarak és az igazi Fertő. Két-három órás kenu túránk után, frissítő italunkat elfogyasztva újra kerékpárjainkra pattanunk és indulunk vissza Hegykőre.

Fertőbozon felsétálunk a felújított Gloriett kilátóhoz, ahonnan mint az építtető Széchenyi család gyönyörködhetünk a Fertő-tájban és a nádrengetegben megkereshetjük merre is eveztünk a nap folyamán!

Egy igazán tartalmas napot töltünk két keréken és vízen, testközelből érzékelhetjük a Fertő-táj szépségét!

Fertoboz_Gloriette_kilato_4901.jpg

Részvételi díj: 4.000,- Ft + kenutúra 3.000,- Ft

Kapcsolat: Szigeti Balázs, +36302666896, [email protected]; fertotekergo.hu

SZOLGÁLTATÁSOK

  • Túravezető és kerékpáros szervízszolgáltatás biztosítása (opcionális, min. 15 fős csoport esetén)
  • Kerékpár és fejvédő biztosítása (opcionális)
  • frissítő ital

Saját kerékpárral érkezőket kérjük, hogy előzetesen vizsgáltassa át a kerékpárját, felkészülve érkezzen a túrára, mert mindannyiunk érdeke a biztonság! A KRESZ betartása kötelező! Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk! A fejvédő használata kötelező!

Szállások:

Tornácos Ház – Hegykő: Reggeli + 4 fogásos vacsora +kerékpár (e-bike különbözet 5525 Ft) régi apartmanban 30.400 Ft /fő /2 éj új apartmanban 37.400 Ft /fő / 2 éj – természetes úszótóval

Szitakötő Panzió – Fertőrákos 21.000 Ft / fő / 2 éjszaka Kerékpárbérlés: 3990 Ft /nap (normál biciklik: KELLY illetve GEPIDA); 12.000 Ft (e-bike HYMER)

Rozália Vendégházak – Sarród 12.000,- Ft-tól / fő / 2 éjszaka, árak szezononként és appartmanonként változóak http://rozaliavendeghaz.hu/index.php/arak/