Vissza az összeshez

Fertő nagykör

2021. október 18., hétfő

Térség: Sopron-Fertő kultúrtáj

Táv: 117 km

Időtartam: 1 nap

Nehézség: nehéz

Kerékpár típusa: túrakerékpár

Szállás: Tornácos Ház – Hegykő (opcionális)

Foglalható opciók: kerékpár kölcsönzés

Program: Hegykő – Fertőrákos – Rust – Neusiedl – Fertőújlak – Hegykő

Egy kör a világörökségben!

A túra végig a Fertő tó körüli kerékpárúton és kerékpáros barát útvonalon halad, magyar oldalon a kerékpáutat használjuk, míg osztrák oldalon a B10 jelűn haladunk. A bicikliutak minősége kiváló, még a Weiden-Podersdorf szakasz kb. 4 kilométeres részén is, ahol természetvédelmi okokból nem aszfaltos, hanem murvás az út. (nem kell megijedni az országútisoknak sem, tényleg jó!)

Szintemelkedésre a nap első felében kell számítanunk, a Balftól kezdődő dombokról csodálatos a kilátás a tóra, igaz ezért meg kell egy kicsit küzdeni! Fertőrákos, Mörbisch és Rust lankái után a túra további részén sík terep vár minket.

Fertoboz_Gloriette_kilato_hangulat_4906.jpg

A túrán való részvételhez nem elegendő a regisztráció, és a részvételi díj befizetése. A helyszínen minden bicajnak át kell esnie egy rövid átvizsgáláson, ez után következhet a startcsomag átvétele, ami tartalmazza a részvételt igazoló azonosítókat is, aminek indulás előtt fel kell kerülnie a bringára.

Hogy ez a procedúra gördülékenyen és zökkenőmentesen történjen, kérünk mindenkit, előzetesen vizsgáltassa át a kerékpárját, felkészülve érkezzen a túrára, mert mindannyiunk érdeke a biztonság! Nem megfelelő műszaki állapotú kerékpárral magad és mások épsége érdekében nem vehetsz részt a túrán!

Mivel a túra Ausztria területén is zajlik, ezért fontos, hogy mindenkinél legyen érvényes személyazonosító igazolvány, német nyelvű védettséget igazoló irat. https://www.austria.info/hu/jo-tudni/koronavirus/beutazas-ausztriaba

A túra során több frissítőpont és pár összeváró pont lesz, a túrát így 25-30km-es etapokban teljesítjük.

Kérünk mindenkit, hogy tele kulaccsal induljon, és egy csoki, energia szelet is legyen a tarsolyban! A frissítő pontokon mindenki feltöltheti készleteit.

Fejvédő használata kötelező, ahogy a szemüveg és a kesztyű is jó ha kéznél van. A szervizkocsi végig velünk tart, így megoldja az út során felmerülő műszaki gondokat, de a beépített alkatrészeket neked kell fizetned. Fontos, hogy egy tartalék belsőt mindenki hozzon magával, a ragasztásra nem lesz idő!

Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk! A szemét lerakására a frissítőpontokon van lehetőség!

2022-ben újra a Fertő tó körül!

Start/cél helyszíne: Hegykő, Szent Mihály utca 28, tornacsarnok melletti terület

Kerékpár átvizsgálás, bejelentkezés:

  • 2022 május 20. péntek: 18.00-20.00
  • 2022 május 21. szombat: 06.30-08.30
  • Indulás: 09:00
  • Várható érkezés: 18:30

Részvételi díj: 11.000 Ft

Kapcsolat: Szigeti Balázs, +36302666896, [email protected]; fertotekergo.hu

SZOLGÁLTATÁSOK

  • a startcsomag rendezvénypólóval (05.10-ig nevezetteknek)
  • túravezető
  • kísérőautó
  • egészségügyi személyzet
  • mobil szervíz
  • frissítőpontok
  • záró tésztaparti
  • Szállás:

Tornácos Ház – Hegykő: Reggeli + 4 fogásos vacsora +kerékpár (e-bike különbözet 5525 Ft) régi apartmanban 30.400 Ft /fő /2 éj új apartmanban 37.400 Ft /fő / 2 éj – természetes úszótóval