Vissza az összeshez

Éjszakai tekergő hajózással, szalonnasütéssel

2021. október 18., hétfő

Térség: Sopron-Fertő kultúrtáj

Táv: 60 km

Időtartam: 1 nap

Nehézség: közepes

Kerékpár típusa: túrakerékpár

Szállás: -

Foglalható opciók: kerékpár kölcsönzés

Program: Hegykő – Fertőhomok - Hidegség – Balf – Mörbisch - Illmitz – Apetlon – Sarród – Fertőd Fertőszéplak - Hegykő)

Csillaghullás, tekerés, hajózás, szalonnasütés! Tekertél már éjjel a Fertő-tájon? Hajóztál már éjszaka a Fertő tavon? Sütöttél már szalonnát Hegykőn? Világítsd ki magad és tarts velünk. Gyere velünk egy hangulatos tekergésre az éjszakában, hajózunk a sötétbe burkolódzó Fertő tavon - hisz a Fertő tó éjszaka is élményekkel vár, majd szalonnasütés és vidámság a tábortűz mellett.

Copy of Fertorakos_Hajokikoto_hangulat_4845.jpg

Megvárjuk míg lemegy a nap és útra kelünk a Fertő-parti kerékpárúton. Fertőhomok irányába tekerünk, Hidegség és Fertőboz következik, majd Balfot és Fertőrákost érintve érkezünk a Mörbisch-i kikötőbe. Itt vízre szállunk és kihajózunk az éjszakába. A tapasztalt kapitány sötétben is eltalál Illmitzre, ahonnan újra kerékpárral folytatjuk utunkat. A kulacsok feltöltése után Apetlon következik, majd jobbra fordulva „Mekszikó” felé kerekezünk, ahol már vár ránk a zsíros kenyér. Egy kis frissítő és pihenő után Sarród, Fertőd és Fertőszéplak érintésével tekergünk vissza Hegykőre. Beérkezésünkkor már lobog a tűz, a nyársak előkészítve, így kezdődhet a szalonnasütés, a hangulatos levezetés.

Saját kerékpárral érkezőket kérjük, hogy előzetesen vizsgáltassa át a kerékpárját, felkészülve érkezzen a túrára, mert mindannyiunk érdeke a biztonság! A KRESZ betartása kötelező! Végig nemzeti parki övezetben haladunk, így a környezetre fokozottan ügyeljünk! A fejvédő használata kötelező!

Részvételi díj: 11.000,- Ft

Kapcsolat: Szigeti Balázs, +36302666896, [email protected]; www.fertotekergo.hu

SZOLGÁLTATÁSOK

  • Túravezető és kerékpáros szervízszolgáltatás biztosítása (opcionális, min. 15 fős csoport esetén)
  • Kerékpár és fejvédő biztosítása (opcionális)
  • a hajózás
  • a zsíros kenyér és a szalonnasütéshez kenyér és szalonna