hossz 20 km
202 m
202 m

Ajánló:

Szinte teljes hosszában földútból áll az pusztazámori kör, így vastagabb kerekű biciklivel ajánlott nekiindulni az Etyek és Pusztazámor települések közötti terület felfedezésének.

Útleírás:

A falu központjában található Magyar-kúttól Alcsútdoboz irányába indulunk, majd balra, az Etyeki Borútra fordulunk. Rövid kapaszkodás után az Öreghegyi Présházak tűnnek fel. A csodás kis épületek között haladva hamarosan elérjük Szent Orbán kőből faragott szobrát, majd rövid szakaszt követően balra fordulunk.

A következő hosszú földutas részen a Zámor-patak jelzi, hogy hamarosan Pusztazámorra érkezünk, s egy nagyobb jobb kanyar után a Felsőrét utcából egyenesen a falu központjába vezető Petőfi Sándor utcára érünk. A központból jobbra fordulva a gyúrói repülőteret és a Remeteséget jelző tábla mutat irányt. Tovább haladva a Hunyadi utcán – kisebb emelkedőt és egy bal kanyart követően – elérjük a zámorhegyi remeteséget és a község temetőjét, ahonnan belátható Biatorbágy és környéke. Utunkat a Hunyadi utcára visszaérve folytatjuk, és kiérve a faluból nekivágunk a következő földutas terepnek. Elhagyva a gyúrói repteret, nagyjából három kilométer megtétele után egy négyes kereszteződéshez érünk. Itt élesen jobbra kanyarodva az Etyek-Ercsi kerékpáros úton haladunk tovább. Ezt követően egy enyhébb lejtő majd egy erősebb emelkedő vár ránk. A Szentgyörgyi szőlőket elhagyva a kőkeresztnél balra folytatjuk utunkat. Gyérvári-határ dűlőtől ismét aszfaltozott, szőlőtőkékkel és mandulafákkal szegélyezett utakon tekerhetünk, és hamarosan megpillantjuk a Korda Filmpark gigantikus épületeit. Ha lecsorogtunk a 8106-os főútig, jobbra fordulva vesszük Etyek felé az irányt. Elhagyva a Filmpark bejáratát, hamarosan megérkezünk a falu központjába.

Beszállási pont: Budapest-Balaton kerékpárút, Etyek, Magyar-kút

Kinek ajánljuk: Terepkerékpárosok

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+