Gerecse-Vértes-Velencei-hegység Etyek - Tarján, avagy körpincétől körpincéig

hossz 31 km
223 m
210 m

Az Etyek-Tarján Körpincétől Körpincéig tartó kerékpárút egy igazi családbarát útvonal, nem csak az őszi, szüreti időszakban. Az útvonal 60%-a védett kerékpárúton halad, ahol több szakaszon az út szélessége lehetőséget ad kisebb csoportok együtt haladására is.

Az útvonal az etyeki Körpincétől kezdődik, majd a nagyközség központját elhagyva az etyeki Horgásztavat megkerülve haladunk a 8108-as jelzésű úton északi irányba. Az 1-es útnál egy védett útra hajtunk fel, amely Bicskéig visz minket. Bicskétől a Csabdi-halastó mentén folytatjuk utunkat, majd Csabdit elhagyva 3 kilométer után egy csodálatos, lankás, dombos részhez érünk, ahol nyugodt körülmények között, természettel körül ölelve juthatunk el a Szent László-patak táplálta, festői szépségű tarjáni Halastóig. Innen már csak néhány kilométer Tarján és a tarjáni Körpincék.

Az útvonal a jó táblázásnak köszönhetően könnyen követhető, és a jó minőségű útburkolat gondtalan kerékpáros kirándulásra ad lehetőséget, miközben az útvonal mentén található látványosságok segítségével a térség történetével, kulináris és kulturális kínálatával is megismerkedhetünk.

A letölthető útvonal (GPX) egyirányú, visszatérni a Budapest-Balaton kerékpárútra ugyanezen útvonalon javasolt.

Beszállási pont: Etyek, Körpince

Kinek ajánljuk: családos kirándulás, nagyobb gyermekekkel

Kiszállási lehetőség: Bicske vasútállomás.

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+