Gerecse-Vértes-Velencei-hegység Etyeki pincetúra útvonal

hossz 7 km
89 m
84 m

Ajánló:

Túránk a bor-sör-természet hármas szellemében mutatja be Etyek büszkeségeit. Utunk során lehetőségünk lesz bor- és sörkóstolóra, valamint a helyi gasztronómiai kínálat feltérképezésére, kipróbálására.

Útleírás:

Etyekre beérve, a főútvonalat elhagyva elsőként a Körpincét vesszük célba, ahol számos pincét találunk látványos elrendezésben. Tovább haladva a település központjába érünk, ahol több lehetőségünk is nyílik a készleteink utántöltésére.

A Kálvária-domb mellett elhaladva célba vesszük az Öreg-hegy dűlőit. A kiváló minőségű aszfaltos úton felkapaszkodva megjelennek az első, pincészetekbe, éttermekbe csábító táblák. Emelkedés közben jobbra kanyarodunk a hegytető felé, ahol az útminőség megváltozik: macskaköves, földes szakaszok is előfordulnak. Elegáns borteraszok mellett elhaladva érünk vissza az országúthoz, majd az Újhegyen ismét számos étterem, pincészet mellett haladunk Botpuszta felé.

Az Újhegyi út végéhez érve jobbra kanyarodunk, ahol egy erősen meredek, 20%-os emelkedőn ereszkedünk le az országútra. Kiemelten figyeljünk itt a biztonságunkra, hogy kellő időben meg tudjunk állni a forgalmas út előtt és biztonságosan kelhessünk át a túlsó oldalára.

Rövidesen megérkezünk utunk végállomásához, az Etyeki Sörmanufaktúrához, ahol előzetes bejelentkezés alapján főzdetúrára is van lehetőség.

A letölthető útvonal (GPX) egyirányú, visszatérni a Budapest-Balaton kerékpárútra ugyanezen útvonalon javasolt.

Beszállási pont: Budapest-Balaton kerékpárút, Etyek keleti vége

Kinek ajánljuk: túrakerékpárosok

Kiszállási lehetőség: a legközelebbi vasútállomás a szomszédos Biatorbágyon található

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+