Börzsöny és a Dunakanyar Veresegyház (Medveotthon) túra

hossz 21 km
195 m
135 m

Ajánló:

Ez az útvonal a Dunakanyar kapuját, Dunakeszit és Veresegyház városát köti össze. Legtöbb helyen kerékpárutakon, erdészeti és mezőgazdasági utakon halad. A túra során érintjük a környék főbb nevezetességeit: a Medveotthont és Veresegyház tavait.

Útleírás:

Az EuroVelo 6-os útvonalról Dunakeszi régi strandjánál fordulunk le. Az útvonal első kilométerein találunk kisebb és nagyobb üzleteket, ha még egy csokoládé vagy energiaszelet kimaradt volna a táskából. A város belterületén legtöbb helyen kerékpárúton vezet az utunk, majd hamar átérünk Fótra, ahol az aszfaltról letérünk a kényelmesen járható, döngölt, homokos útra. A legtöbb helyen könnyen járható az út, nem kell nagy szintemelkedést leküzdeni. Erdők és lovastanyák mellett haladunk. A sportrepülőtér után jobbra fordulva, keresztezve a vasúti sínpárt, aszfaltos út vezet a Medveotthonhoz. Táblák segítik a tájékozódást.

A Medveotthontól visszafelé haladunk tovább. Veresegyház kis utcáin rövid időn belül elérünk a város híres tavaihoz. Az Ivacsi és az Öreg-tó jó lehetőséget nyújtanak egy kis pihenéshez vagy strandoláshoz. Ha az idő nem engedi a szabadban fürdést, a város termálfürdője szinte egész évben nyitva van.

Az útvonal zárása a 2013-ban felújított Szentlélek-templom, aminek közelében több étterem is található. A veresegyházi vasútállomásról vonatok közlekednek Vác és Budapest irányába.

A letölthető útvonal (GPX) egyirányú, visszatérni a Budapest-Dunakeszi kerékpárútra ugyanezen útvonalon javasolt.

Beszállási pont: Dunakeszi, Föveny utca

Kinek ajánljuk: nagyobb gyerekekkel és trekking kerékpárral közlekedőknek

Kiszállási lehetőség: Fót, Csomád

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+