Börzsöny és a Dunakanyar Dunakeszi - Sziget kiskör

hossz 11 km
50 m
50 m

Ajánló: Dunakesziről a szigetre és vissza. A végig kis forgalmú utcákon és kerékpárutakon vezetett túra kellemes része lehet egy Budapest-Dunakeszi bringázásnak az egész család számára. Szuper vendéglátóhelyek, komp, vízpart – minden adott egy kerek nyári bringás délutánhoz!

Útleírás: Dunakesziről, az EuroVelo 6 mentén található kerékpáros pihenőből egy kilométeren belül elérjük Dunakeszi kompkikötőt, ahonnan 20 percenként indulnak napközben a hajók. Ha lekéstük a kompot, jó célpont a kikötőben található büfé. Menetrendi információkitt találhatók.

A rövid ki- és beszállással együtt összesen 10 perces út végén Horány határában érjük el a kerékpárutat. Jelölt szakaszon haladunk a gáton, ahol ajánlott egy rövid frissítőre megállni a vízparti vendéglátóhelyek egyikén. A gát végén Szigetmonostor központja felé fordul a bringaút, azt követjük végig, majd a település központjából visszaérünk Horányba. A hangulatos nyaralóépületek között hamarosan az ismerős kompkikötő bukkan fel a láthatáron. Visszafelé is 20 perces a leghosszabb várakozási idő.

Beszállási pont: Dunakeszi, kerékpáros pihenő

Kinek ajánljuk: Kezdők, családok, hobbi kerékpárosok

Kiszállási lehetőség: Tahitótfalu

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+