Balaton kerékpáros régió Tekerés a zöldben – avagy madárles bicikliháton – narancs A, zöld A/E

hossz 35 km
377 m
377 m

Útadatok, jelmagyarázat

Rövid dél-balatoni túra viszonylag kevés szintemelkedéssel. Az útvonal nagyrészt aszfalton halad, de van benne közel 10 km földút is. A túraútvonal csak belterületi kisforgalmú közúti szakaszokat tartalmaz, ezért viszonylag biztonságos, nagyobb gyerekekkel is ajánlott. A térképen a szaggatott vonal földutat jelöl.

Nehézségi tényezők a túrában

A Jódi-hegyen 1,4 km hosszan murvás úton halad a túra, vékonyabb kerekű kerékpárral fokozott óvatossággal haladjunk. Az Alirét és Cinege pihenő közötti földút löszös, eső után rövid ideig nagyon csúszós.

Hangulati leírás

Egy szempillantás alatt hagyhatjuk magunk mögött a nyüzsgő üdülővárost és tekerhetünk a természetben, útba ejtve hangulatos településeket, panorámapontokat. Törekinél tanösvény, madárles és kilátópont is vár bennünket a Cinege-patak völgyében és a szőlőhegyen. Az út érdekessége az Aliréttől Ságvárra vezető erdei út mentén található Képes-fa, a zarándokok kedvelt pihenőjének számító 350 éves kocsányos tölgy. A túrát közepes szintek jellemzik, jelentős részben aszfaltos úton halad, melyet alkalmanként a somogyi tájra jellemző homok út, illetve erdészeti utak törnek meg. Mozgás és feltöltekezés a településektől távol, üdítő természetben!

Érintett települések: Siófok, Balatonkiliti, Papkutapuszta, Siófok-Töreki, Töreki, Ságvár

Forrás: https://www.balatonbike365.hu/turautvonal/tekeres-a-zoldben-avagy-madarles-biciklihaton-narancs-a-zold-ae

Útvonalak
POI keresés

POI-k keresése

+